Hidasnemeti.hu

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Az iskola életéről naprakész képes információ a facebook oldalukon követhető:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057554863493

 „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”

Szent-Györgyi Albert

Nevelőtestületünk azért dolgozik naponta, hogy beteljesítsük Szent Györgyi Albert fenti gondolatát, mely egyben Pedagógia Programunk jelmondata is. Mindezért pedig a lehetőségeinkhez mérten a legszínvonalasabb napi nevelő-oktató munka mellett az alábbi területeken tartjuk kiemelten fontosnak:

„Mindenki jó valamiben”

E szlogen a Komplex Instrukciós Program (KIP) jelmondata. Töretlenül hiszünk mi is abban, hogy valóban mindenki jó, jobb valamiben, legyen az gyermek, szülő, pedagógus, egyéb dolgozó. Ezeket a pontokat megtalálva, megerősítve, építve rá, adhatunk többletértéket nemcsak az adott egyéneknek, hanem az egész intézménynek együttesen, s minden egyes tagjának külön-külön.

„ Jobb veled a világ!

A 2019/2020. tanévben indult útjára a pozitív pszichológiára épülő Boldogságóra Program iskolánkba. A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez. A tanév minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciákat fejleszt.

SuliBank

„SuliBank – Gyűjtsd a libertást!” komplex nevelési program.

Tanulóink döntő többsége nem lát olyan otthoni példát, amiből megtanulhatná a pénzügyi világban történő eligazodást, a tartalékképzés módjait, előnyeit. Vannak, akik azt sem tudják, mi az, munkahelyen fizetésért dolgozni. A komplex program e hiányosságokat pótolva egyben segíti az alul motivált tanulóink ösztönzését.

Bevezetésre került a sulipénz, a libertás, melyet a gyerekek különböző pozitív cselekedetekért kapnak meg tanáraiktól sulicsekkben, vagy banki átutalással, ami rögtön a folyószámlájukra kerül. Keresetük elköltésének módjai többek között tanszerek vásárlása, szabadidős programokon való részvétel.

Ha nincs elég libertásuk a vásárláshoz, úgy kis összegeknél rendelkezésre áll egy hitelkeret, nagyobb összeg esetén a SuliBank-hoz kell fordulnia kölcsönért, amire kamatot számítunk fel, s amiről 3 fős hitelbíráló bizottság dönt.

A banknak ügyfélfogadási rendje van, s a tartósan bent lévő összegekre kamatot fizet.

Nevelési okok miatt egymás között nem használhatják a pénzüket. Nevelőtestületünk, munkatársi közösségünk büntetésre nem használja, csak a jutalmazás eszköze a libertás.

Iskolánkat azon megtiszteltetés érte, hogy a Pénzügyminisztérium által kiírt Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjra benyújtott javaslatunkat elfogadták.

Kolléganőnk, Czuczor Tamás Károlyné a pénzügyi tudatosság fejlesztése terén elért kimagasló eredményével kiérdemelte a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat. Az Ünnepélyes díjátadásra 2021. október 1. 10 órakor került sor a Pénzügyminisztérium Pénztártermében.

Hagyományéltető iskola

A korábbi években, évtizedekben megfogalmazott célkitűzéseket, főbb irányelveket, nem kívánjuk feledni, háttérbe szorítani, csak azért mert újabb és újabb tanévek köszöntenek ránk. Mint ahogy az új iskolavezetés sem kívánja elfeledni és lerombolni, mindazokat az értékeket, melyeket az elődök építettek fel. Tovább építkezünk rájuk és „dolgozunk” velük.

Azonban azt sem feledjük, hogy a közel és távoli múltban Abaúj ezen északi csücskében olyan szellemi, tárgyi, természeti, történeti értékek jöttek létre, amelyek érdemesek arra, hogy az utánunk érkező nemzedékek is megismerjék. Mivel az iskola egy élő, folyamatosan növekvő, fejlődő, mozgásban lévő közösség, nem egy rideg muzeális megőrzést tűzünk ki célul, hanem élménypedagógiai módszerekkel megtapasztaltatni, éltetni, tovább vinni a hagyományt évről-évre egyre gazdagabb témában, módszerekkel.

Eseményeink

 

·                        Magyar Diáksport Napja

·                        A magyar népmese napja – Kakasdombi MeseSuli

·                        A zene világnapja

·                        A Magyar Kultúra Napja

·                        A Költészet Napja – szavalóverseny

·                        Anyák napja – köszöntés műsorral

·                        Madarak és fák napja

·                        Gyermeknap

·                        Sulikezdő Zsibongó – sok- sok játékkal

·                        Őszi Témahét / környezet- és egészségvédelem témában – többek között gyümölcskóstolással

·                        3 hetet meghaladó projekt:

o         Advent 4 vasárnapja

o         Halloween-party, angol nyelvi program

o         Mikulás

o         Karácsonyi ünnepség

·                        Szülők – nevelők estje: Suli kávéház és Bál

·                        Szülői klub

·                        Farsang a végzős diákok nyitótáncával

·                        Tavaszi Témahét

o         megemlékezés II. Rákóczi Ferencről iskolánk névadójáról

o         izgalmas programokkal Diákönkormányzati nap

·                        Kirakat – ízelítő a tanév programjaiból egy bemutató keretében

·                        Fenntarthatósági Témahét

·                        DiákCsere program – Partneriskolákban élményalapú tanulás

·                        Ballagás

·                        Ökumenikus tanévnyitó és tanévzáró istentisztelet, ugyanis három felekezet tart hittan órákat az intézményben

 

CÉLUNK,

hogy a Hidasnémeti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

biztos alapokon álló, diákjainak stabil alapokat adó,

reményteljes jövőbe tekintő, élhető, boldog iskolaként működjön!

Hidasnémeti, 2021. október 15.

 

 

 

 

Ureczky Klára Tünde                          Bártfai István
intézményvezető                    intézményvezető-helyettes

 

 

SULINFO – A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hírei

Hidasi Hírnök_2023_tavasz

Hidasi Hírnök_2022_december

Megszakítás